Вначалото на 2023 г.  ще започне строителството на нова отсечка

...
Вначалото на 2023 г.  ще започне строителството на нова отсечка
Коментари Харесай

Започват строителните работи по метрото до Слатина, ето кога

Вначалото на 2023 г.  ще стартира строителството на нова права на метрото от 6 км от Военната академия през „ Слатина “ до бул. „ Цариградско шосе “. Това написа във Facebook кметът на София Йорданка Фандъкова.



Със завършването и на 6-те километра през „ Слатина “, делът на метрото в системата на градския превоз ще доближи 50%.

Строителството на метрото през регион „ Подуяне “ върви по график. В последните месеци стартира построяването на стените на трите нови метростанции, които са ситуирани до стадион „ Георги Аспарухов “ и на кръстовищата на бул. „ Владимир Вазов “ с ул. „ Витиня “ и ул. „ Ст. Доспевски “.


Новият сектор е 3 км и с него се дава опция на още 40 000 души на ден да пътуват с метрото.

" Успяхме да защитим средствата за него и започнахме строителството напълно с общинско финансиране. Така компенсирахме забавянето на Националния проект за възобновяване и резистентност при предходното държавно управление ", съобщи кметът.

" Благодарна съм на министъра на финансите госпожа Велкова, която от август възвърне финансирането, както и за поддръжката й за съфинансирането на сектора през регион „ Слатина “. Благодаря за съдействието, което получихме от вицепремиерите господин Пеканов и господин Христо Алексиев, и от министър Шишков ", добави тя.

" Метрото на София остава най-важният стратегически план за града, тъй като трансформира градската среда и обезпечава най-екологичния метод на напредване. Затова и моят изпълнен ангажимент към столичани е да не позволи строителството му да стопира ", заключи Фандъкова.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР